maanantai 27. tammikuuta 2014

Blendaillen herkkua (ohje) ja pikkusyömäri.

Kevätaurinko on selkeesti alkanu havahduttaa muakin horroksesta. Taas on alkanu meilläkin tapahtuun jotain muutakin kun ne pakolliset pese, paikkaa, pyykkää, pyyhi -jutut ja pikkumurun viihdytys. 

Eilen ja tänään blenderi sano surrurrur ja minä siihen sitten että namnamnam.

Pitkästä aikaa blendailin jotain. Ja mietin, että miten nuinkin helppo tapa tehä jottain nuin hyvvää on hiipunut väli-unholaan. Oikeesti! 


Tähän tarvitset:


yhden banaanin

yhden avokadon

valitsemasi määrän mustaherukoita. 
(laitoin silleen pussista kaatelemalla ehkä puoltoista desiä.)

vähän vettä, jotta blenderi jaksaa vaivata.



Sit surrurrur. Ja tosta tulee oikeesti tosi hyvää. Sellasta lusikoitavaa jälkkäriä. Vähän kuin vanukasta koostumukseltaan.. tai vispipuuroa tai.. en minä tiiä. Kokeile! Ihan superyksinkertaista, superhyvää ja vieläpä superterveellistäkin. Herkuksi siis.  Tämän namin innoittaja (ellei jopa kehittäjä) on Mea Salo, jonka raakaruoka  ja -nami reseptejä oon koklaillu. En muista, onko tämä ihan mun versio, vai suoraan apinoitu, mutta pointsit Mealle joka tapauksessa. :)



Kyllä meillä muunlaistakin syömiskokeilua on harrastettu. Meidän jäbäleissön on nyt reilun viikon ajan maistellut pieniä määriä kiinteitä. Sormisyötävää pelkästään. Tähän mennessä makustelussa on ollut tuorekurkku tikkuna, höyrytetty porkkana, höyrytetty parsakaali, paistettu bataatti, paistettu peruna ja banaani. Maitolinjalla mennään vielä aika pitkälti, mutta kerran päivässä on nuita maisteltu nyt. Kiirettä ei pidetä, kun puolivuotispäiväkin on vielä edessä päin.

Jos joku funtsii näitä sormiruokajuttuja siellä, niin tämmönen blogi on aika kiva:

lenniledweaning.blogspot.fi

5 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Mää tein äsken tällasen: puolukoita n. 2dl, pari salaatinlehteä, banaani, turkin jugua, kookoshiutaleita, hamppujauhoa ja raakalakritsijauhetta. Ja nam, olipa tosi hyvää! Onko sulla raakalakritsijauhetta? Se makeuttaa kivasti, eikä tarvi laittaa ku ripaus. Nyt sitä vähän humpsahti, mutta ehkä tuo siksi olikin noin hyvää.

Unknown kirjoitti...

Humps. Juu, taitaahan mulla kuule olla sitä jauhetta.. en oo vaan muistanu koklata kertaakaan. Jotain reseptioonia varten mää sitä hommailin, mutta unohin.. Pittää alottaa kokeilut siis mitä pikimmiten!!!

Muutenki kuulostaa hyvältä setiltä.

Elina kirjoitti...

Raakasuklaaseen se passaa myös. Minäki oikeastaan sitä varten hommasin, mutta enpä oo sen jälkeen raakista tehnyt.

Nanette kirjoitti...

Nam, pitääpä kokeille tuota sun ohjetta! Kuulostaa hyvältä ja terveellisyyskin on plussaa! (nimim.liikaa tulee popsittua herkkumysliä...)
Tosi kiva tuo ilmoitustaulutuunaus! Raikas. Ja voi teidän pikkuista :)
Ajattelin jo että jos nyt vihdoin tartun siihen haasteeseesi,mutta oih ja voih ku kauhiasti ois hommaa :P Taitaa olla talvilaiskotus meneillään,yritän helpolla päästä :D Mutta eihän se vanhaksi onneksi mene :)

Unknown kirjoitti...

Ellu: Juu, se varmasti tuo aika kivaa kierrettä raakasuklaan makuun. Jotain raakamakiaisia mää muitakin meinasin, mihin tuota tarviis..

Nanette: Kokeile ihmeessä. Se on parempaa ku ajatteliskaan. Hih, eihän nuo haasteet nii vakava juttu oo, että niitä tarttis kiirehtiä. :)