torstai 2. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 meni, ainakin tämmöstä hommasin..

Laitanpas minäkin tämmöisen kuvakavalkaadin, että mitä sitä on tullut tehtyä vuonna 2013. Nyt ollaan siis jo kirkkaasti uuden vuoden puolella. :)


Tammikuussa kävimme kuvailemassa talvista luontoa. Tämä kuva on Näsijärven rannasta. Tammikuussa kävin myös ensimmäisessä ultrassa, joka jälkeen shoppailin ekat äitisyvaatteet ja julkistinn pienensuuren salaisuutemme lähipiirille.. 




Helmikuussa kolusin vaatevalikoimaani läpi "sillä silmällä" ja tein pari hankintaa.. mm valkoisen meikkipuuterin. 



Esiinnyin harrastajateatterin lavalla näytelmässä "Liisa ihmemaassa". Herttakuningatar oli roolini. Tuo teattariharrastus oli pitkäaikainen haaveeni ja oli aikamoinen itsensä ylitys esiintyä tuolla lavalla. Samaan aikaan hirveen jännittävää ja huikeen kivaa. Esitimme näytelmän kaksi kertaa. 




Maaliskuussa juhlittiin mun siskontytön rippijuhlia. Hän pyysi minut häntä siunaamaan, vaikken virallisesti kummi olekaan.. mutta ollaan hänen kanssa niin läheisiä.  Lisäksi  maaliskuussa meillä vieraili veljen tytöt pohjosesta, joiden kanssa käytiin hohtokeilaamassa. Maaliskuussa nähtiin myös muita ystäviä paljon. 




Huhtikuussa kävimme kotiseudullani Pohjois-pohjanmaalla. Tuolloin sattui tosi upeat ulkoilukelit ja kävimmekin muutaman kerran reippailemassa äidin, isän ja veljen jälkikasvun kanssa. Huhtikuussa myös raskausajan vaivat löysivät minut ja milloin oli lonkka ja milloin selkä oli kipeänä. Ei onneksi mitään kovin vak vakavaa.  Vauvaa varten tuli hankittua kaikenlaista mm. Tori.fi sivustolta käytettynä. 




Toukokuussa kaivelin pihaa auki, kävin kivien keruu -retkillä ja istuttelin orvokeita. Joka kevät on niin ihana, kun alkaa vihertää. :) Tössötän aina kauheesti muka jotain takapihalle, mutta loppukesästä on jo muut jutut mielessä ja tahtoo nuo mun viljelmäni kuolla.. :D

Toukokuun lopussa mulla loppui myös työt ja jäin vähän jo ennen äitiysloman alkua kotirouvailemaan. Kulutin aikaa muunmuassa siivoamalla.. ;) 




Kesäkuussa hurautettiin pienelle lomanpoikaselle Tuuriin.. (ihan herja juttu).. Käytiinpä tsekkaan Kyläkauppa (joka ei ollut niin ihmeellinen, mutta olihan se kiva käydä) ja yövyttiin Vesan hotellissakin... yllä oleva kuva on räpsästy hotelin käytävältä. Kovasti on krumeluuria olevinaan. Samalla reissulla pistäydyimme ähtärin eläinpuistossa katselemassa monenmoisia otuksia. 
Kesäkuussa kävimme myös rokkailemassa Sauna Open Air -festivaaleilla ystäväpariskunnan kanssa. Täytyy kyllä sanoa, että alkoi tuossa vaiheessa jo maha painaa.. onneks oli picnic-viltti, jolla sai välillä istuskella. 
Siinä täyttää tömpsäytin vielä pyöreitä vuosiakin.. joten kolmekymppiä tuli mittariin. 


Kesäkuista lahjontaa ja kortteilua..


Isomahainenkin kiipesi pirunvuorelle kesäkuun lopulla.. Meillä oli vanhan opiskelijakämppä-aikaisen asukastoimikunnan vuosittainen kesätapaaminen ja seikkailimme Ellivuoren maastossa. Olihan tuo maha jo vähän tiellä, mutta aikas ketterä minä olin vielä, vaikka laskettuun aikaan oli vaan reilu kuukausi. 




Heinäkuussa veljen tyttö poikakavereineen oli meillä kyläilemässä. Pitihän sitä sitten kävästä särkänniemessä, vaikken minä paljoa mihinkään mahani kanssa pystynyt menemään.. Mutta delfiinit on kyllä sympaattisia otuksia. Heinäkuussa käytiin myös poimimassa mustikoita, Tammelantorilla vihannesostoksilla, ulkona syömässä ja muutenkin nautittiin kesästä. Miekkonen oli tuossa vaiheessa kesälomalla, joten nautittiin viimeisistä hetkistä ihan vaan kahdestaan.




Elokuussa ihasteltiin mahtavia auringonlaskuja, jännitettiin tulevaa, odotettiin innokkaasti ja lopulta tuskaisesti. Laskettu aika tuli ja meni, eikä tietoakaan synnytyksen alkamisesta. Hermot alkoi kiristyä ja jännitys sai fiilikset menemään vuoristorataa. Miekkonen yritti keksiä minulle monenlaista ohjelmaa, jotta pysyisin tolkuissani.. 


Kävimme mm. valokuvanäyttelyssä, syömässä ulkona, puistokävelyillä, Tampereen kaupungilla muutenvaan, Ikeassa -muutenvaan.. ja kaiken kukkuraksi vielä Sorvan sananmuunnosfestivaaleilla... Olenhan aina ollut huonon huumorin ystävä, joten nauroin ihan kipeenä nuille jutuille. Olihan siellä itse Usko Eevertti Luttinenkin. On se vaan tuo Hirviniemen Aku melko härö jätkä.. :D 



Lopulta loppumattomalta tuntunut odotus palkittiin 15.8 ja saimme syliimme ihanan pikkuisen pojan. <3




Syyskuussa  kävimme kuvailemassa muuttuvia maisemia Tampereen puolella. Pikkuinen nyytti matkusti omassa turvakaukalossaan tyytyväisenä tuhisten.  Syyskuussa myös kierreltiin kirppiksiä.. omalla asuinalueellamme oli iso pihakirppistapahtuma, josta tein monta mukavaa löytöä. 

Syyskuussa meillä kävi myös paljon vieraita kurkkimassa poikasta.



Iloitsimme myös muiden vauvauutisista syyskuussa. Ystävälle syntyi kolme viikkoa poikasen syntymästä pikkuinen tyttö. Yläkuvassa osa pienestä vauvalahjasta. 



Syyskuussa sanoimme myös heipat kurjille. Vaunuttelulenkillä näin aikamoisia parvia kurkia ja nappasin nopeasti pokkarikameralla pari kuvaa. 




Lokakuussa poikanen sai nimensä. Ristiäisiä juhlittiin kotona lähimpien sukulaisten kanssa. Poikanen sai 3 kummitätiä. Lokakuun aikana aloitimme myös treffaileen säännöllisesti kaverien mammaporukalla. Lisäksi tutustuin myös uusiin kivoihin äiti-ihmisiin toisen mammaringin kautta. :) Uusia ystäviä on mukava saada.




Ostinhan mä lokakuussa itselleni jotain. Tuommoisen harmaan, pitemmän mallisen kevyttoppatakin. Tää on niin kiva. Lämmittää selkää ja ei oo kuitenkaan liian kuuma vaunuttelulenkeillä. 




Marraskuussa leivoin pipareita. Teen piparit yleensä vähän erilaisella ohjeella, johon tulee mm. spelttiä, ruisjauhoa ja kookosöljyä... Nämä ei oo aivan yhtä makeita kun normiversiot, mutta mä tykkään! Ehkä jopa enemmänkin. Näistä rapsakoita eikä ne kohoa sellasiksi pulleroiksi vaan on ihanan ohuita. 


Marraskuussa myös vietettiin meillä ihan ekaa isänpäivää. Poikasen kanssa askarreltiin kortteja ja iskälle myös musta kangaskassi ja kirjanmerkki. 




Joulukuussa valmistelimme pieniä joululahjoja. Kuvailimme poikasta isovanhemmille tuleviin kalentereihin. Tässä toukokuun Alfabet-peluri. Aika tarkkana tässä ollaan. 


Tämmöisiä koristeitakin tein Das-massasta. Näitä laitoin muutamaan lahjaan pakkausta koristamaan.. mutta mulla tuli taas vaihteeks kiire, ja suurin osa noista koristeista vielä nököttää odottamassa käyttöään kylppärin pöydällä. :D
Joulukuussa myös vähän sairasteltiin. Poikanenkin sairasti ensimmäisen flunssansa. Onneks lämpö ei juurikaan noussut ja neuvolalääkärikin oli sopivasti heti toipumisen jälkeen ja saatiin kurkattua samalla korvatkin. Poikanen oli neljässä kuukaudessa kasvanut pituutta 14 cm. 



Joulua vietimme Pohjois-Pohjanmalla yhdessä lähisuvun kanssa. Uuden vuoden aattona kävimme kavereilla kylässä. Minä ja poika lyhyemmän aikaa ja miekkonen jäi vielä istumaan iltaa. Vuoden vaihtuessa minä olin poikasen kanssa nukkunut jo pitkän aikaa ja miekkonenkin palaili jo viime vuoden puolella kotiin. ;) 

Kaikenlaista sitä vuoteen mahtuikin. Kuvat ovat vähän sattumanvaraisesti valkattuja.. toisina kuukausina tuli kuvailtua enemmän, toisina ei juurikaan. Ihan mukava oli muistella, mitä sitä on tullut tehtyäkään... Nyt nokka kohti tulevaa! 

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mukava tuollainen kuvakokoelma ja vuoden tiivistelmä. Paljon mahtavia juttuja viime vuoteen onkin mahtunut!
Ihana tuo Alphabet-kuva ja sen idea. Ja nuo Das-koristeet ovat hienoja. Ja ja mitä muuta pitikään vielä kommentoida...

Unknown kirjoitti...

Tuota oli ihan mukava koota, mutta välillä tuntui, että ei jostain kuusta löydy mitään sopivaa kuvaa, toisista taas olis ollu montaki.. Ja sitten en meinannu ehtiä tehä tuota postausta, ku kuitenki oli ihan kiva että se oli ihan heti vuoden alkupäivinä valmis.. :D

Joo, nuista alfabet-kuvista tykkään itekki.. mutta näkisitpä heinäkuun kalenterikuvan.. siinä on kuule sellanen Uuno Epsanjassa meininki, että oksat pois. ;)

Tuon das massan olis voinu viksuna korvata suolataikinalla.. en oo tehny sitä vissiin ikinä.. Tuon massan hyvä puoli oli se, että se kuivuu ihan huoneenlämmössä.. ei tarvitte paistella.

Taina kirjoitti...

Onpas ihana kooste, mukava lueskella vuodestanne! :)
Kaikkea hyvää teille tälle vuodelle! <3