perjantai 17. lokakuuta 2014

Amaranttipatukat

Joskus ostin jostain pussillisen paahdettua Amaranttia. En muista mitä siitä piti alunperin tehdä, mutta törmäsin Halo -blogissa amaranttipatukoiden ohjeeseen. 



Ohje oli löytynyt POP amarantti pussin kyljestä ja sitä mukaillen tein oman kokeiluni.

Tässäpä mun käyttämät ainekset:

* pari ruokalusikallista laitoin kuivattuja hedelmiä kuten aprikoosia, rusinoita ja viikunoita sekä karpaloita

* 2 lusikallista taateleita

*2 lusikallista intiaanisokeria

*2 lusikallista pähkinöitä

*3 lusikallista hunajaa 

*vähän kookoshiutaleita

* 2 desiä paahdettua amaranttia (Amaranth pop).

Leikkelin kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi, rouhin myös vähän pähkinöitäkin pienemiksi. 

Lämmitin laakean kattilan (paistinpannu käyb hyvin) keskilämmölle ja kippasin kyytiin kaikki paitsi Amarantin. 

Kun hunaja oli sulanut kunnolla ja imaissut kaiken mukavan tahmaiseksi, kaadoin Amarantin kyytiin ja sekoittelin setin hyvin. 

Sitten vaan sekoitus pellille leivinpaperin päälle. Taputtelin tuon tasaiseksi ja tiiviiksi noin 1cm paksuiseksi. Aluks tuntu, että pysyyköhän nuo kasassa, mutta pysy ne. 

Jäähdyttele massa kunnolla ja sitten voitkin leikellä sopivankokoisia eväspatukoita. 



Kylläpä tulikin hyviä. Nämä katosivat pikkuhiljaa parempiin suihin, mutta tarvii tehdä lisää. Nää käy hyvin välipalaksi vaikka töihin tai reissuun. 



Vähän kikkailin.. Näitä vois käärästä myös kaverille evääks. :) 

Ei kommentteja: