torstai 12. marraskuuta 2015

Rikkinäinen asemakello Diy

Ostin joskus muinoin Jyskistä alennuksesta asemakellon. Se oli laatikossaan viikkotolkulla ennenkuin saatiin kaivettua pora esille ja alettiin porailla kellolle paikkaa keittiön ja olkkarin välisen seinänpätkän päätyyn. Mutta eihän se siihen uponnut se iskuporakoneenkaan kiviterä. Tuon seinän kohdalla meillä olisi takkavaraus (mutta takka puuttuu) ja sinä oli vahvistettu jollain metallilevyllä. 

Kellolle uutta paikkaa mietittiin ja lätkäsinpä patteritkin kokeeksi kelloon.. toinen puoli toimi (ja toimii) moitteettomasti, mutta toisen puolen kellokoneisto oli jo valmiiksi sökö. Koska kuitti oli hävitetty jo aikoja sitten, ei tullut lähdettyä Jyskiin narisemaan. Kello lojui milloin missäkin... 


Olin myös ajatukissa vaihtaa rikkinäisen koneiston, mutta se osoittautui mahdottomaksi, koska  kellon takalevy oli liimattu ja siisti yritys irroittaa sitä aiheutti vaan reikiä. Kello sai jo kaatistuomionkin..



Hamstraaja minussa heräsi ja kello jäi kuitenkin meille lojumaan. Muutama ilta sitten iski valtaisa inspiraatio ja leikkelin kellon takalevyn pois... Tein uuden takalevyn jämäkästä pahvista. Kiinnitin lehdestä leikkaamani kuvan takalevyyn, viritin pattereilla toimivat led-valot, vähän vanua, tuohisydän.......


Tsadaaa! Onko tää nyt ikkuna uusiin tiloihin? Tuollanen maisema siihen nyt tuli.. Mun mielestä aika hauska tuunaus, vai mitä sanotte? 



Viritin taulukoukun eteiseen kenkäkaapin päälle.. siinä se saa antaa tunnelmavaloa. Samaan hötäkkään somistin pari tuikkulyhtyäkin pitsinauhalla ja juuttinarulla. 

2 kommenttia:

Nanette kirjoitti...

Aika vekkuli tosiaan! Ja ei varmasti löydy samanlaista tunnelmavaloa keltään muuulta! Hyvä ettet heittänyt menemään :)

Korustamo kirjoitti...

Wau, tosi kiva<3