sunnuntai 31. tammikuuta 2016

DIY: Pieniä lahjaideoita ystävänpäivään

Tässäpä pari ideaa vaikkapa pian koittavaa ystävänpäivää ajatellen. Nämä on helppoja, edullisia ja kivoja toteutettavia. Myös kierrätyshenkisyys näissä toteutuu. :) 


Purnukalliset itsetehtyä herkullista mysliä.

Pakkasin myslin lasisiin mehupulloihin (esim. granini...) joista ensin poistin etiketit ja pesin huolellisesti. Korkin peitoksi sitaisin juuttinarulla ja pitsinauhalla pienen "kakkupaperin". Kylkeen printtailin myslin ainesosat, niin ei tuu sitten mitään pähkinäylläriä jos olis allergiaa. 


 Murskaa pähkinät. Sekoita pähkinämurska, kaurahiutaleet ja siemenet kulhossa.
Mittaa isoon kattilaan kookosöljy ja hunaja ja anna lämmetä liedellä kunnes seos kuumenee (älä kiehuttele).
Hämmennä öljy ja hunaja sekaisin ja kaada kulhosta mysli kattilaan. Sekoita
Paista mysliä 175 asteessa noin 15 min. Sekoittele n. viiden minuutin välein, ettei mysli pääse kärähtämään.
Ota myslipohja uunista ja heitä sekaan kuivatut hedelmät sun muut. Voit tuunata oman maun mukaan noita lisäkkeitä... monenlaiset kuivatut hedelmät ja vaikkapa jugurtti/suklaarusinat on nameja. :) 

Tätä mysliä oon tehnyt lahjaksi erilaisilla variaatioilla ja moni on kysynyt ohjeen.. kuulema on niin hyvää. :) Ohje on alunperin Noora Shinglerin kirjasta Marjoja ja Maskaraa. 




Lasten kanssa toteutettavaksi vaikkapa huumorintajuiseen tuttavaperheeseen tai kummeille tai mummolaan voisi painaa hauskan tiskirätin. Kahvin ystävällehän sopii "kahvinporojen" siivoamiseen tarkoitettu rätti, johon painoin tekstin "porot pitkin pöytiä". Poron pää on kangasvärillä painettu poikasen jalkapohja, silmät ja nenä ovat sormenjäljet ja poikanen itse taiteili sarvet pienellä avustuksella. Sitaise rätti vaikka suklaalevyn ja herkkukahvipaketin ympärille kauniilla nauhalla tai sujauta rätti kivaan uuteen kahvikuppiin...


3 kommenttia:

Milli`s Little Home kirjoitti...

Kivoja ideoita!
Tuo tiskirätti on siitä kiva, että senhän voi postittaa ;)

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Kivoja ideoita!

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Kivoja ideoita!